Plåt14 arrangeras genom ett samarbete mellan några av branschens ledande företag. Tillsammans besitter de landets främsta expertis angående koppar, stålplåt, aluminium, rosttrögt stål, rostfritt stål och titanzink, liksom byggnadsplåtslageri, sandwichelement och infästningar.

KOPPAR
AURUBIS är en av världens största producenter av kopparkatoder och Europas största kopparåtervinnare. Vi är världsledande inom valsade koppar- och mässingsprodukter. Vi erbjuder ett brett sortiment av kopparbaserade produkter för byggnadsändamål och design. Detta inkluderar flertalet ytskikt för tak, fasad- och interiörsystem. Ytskikten inkluderar olika nyanser av grön och blå. För oxiderade produkter även bruna nyanser, samt oxiderad mässing.
www.aurubis.com/finland/architectural
Juhani Porthén, + 46 70 314 0532, j.porthen@aurubis.com

GROSSIST
Bevego verkar rikstäckande med försäljning och distribution inom tre affärsområden; byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Genom nära samarbete med flertalet marknadsledande leverantörer, fungerar vi som den naturliga länken mellan tillverkare och marknad. Vi saluför en rad kvalitetsprodukter från bland andra Plannja, Rheinzink, Aurubis, Heco Nordiska och Paroc. Har ni frågor om rostfritt- eller rosttrögt stål, kontakta oss.
www.bevego.se
Jonas Ekholm, + 46 706-973500, jonas.ekholm@bevego.se

PLÅTSLAGARE
ENTREPRENÖRFÖRETAGEN ägs av Plåtslageriernas Riksförbund (PLR). Vi stöttar våra medlemsföretag med råd, inspiration och gemenskap samt jobbar för att driva utvecklingen framåt i våra branscher. PLR har drygt 900 medlemsföretag inom byggnadsplåt, ventilation och lättbyggnad. Dessa företag har ca 7000 anställda över hela Sverige. Vill ni komma i kontakt med byggnadsplåtslagare för konsultation eller samverkan så hjälper vi er att hitta rätt företag eller person. I vår fria, digitala teknikhandbok finns beskrivningar för plåtmaterialen och utföranden.
www.teknikhandboken.se
www.entreprenorforetagen.se
Magnus Fredman, +46 70 191 57 57, magnus.fredman@entreprenorforetagen.se

FÄSTELEMENT
HECO NORDISKA är specialiserade på fästelement till stål- och plåtentreprenörer samt till trä-, järn- och bygghandeln. Vi har ett välutvecklat samarbete med ett stort antal leverantörer över hela världen och kan därför bemöta de flesta skruvbehov. Vi lagerför ett komplett sortiment av skruvar för byggindustrin.
www.heco.se
Peter Winsth, + 46 70 623 77 27, peter.winsth@heco.se

SANDWICHELEMENT
Paroc group är ledande inom energieffektiva isoleringsprodukter och lösningar. Vi utvecklar och leder byggkoncept, från energisparande renoveringar till passivhus. PAROC element är högklassiga sandwichelement med ytskikt av stålplåt och en kärna av stenull. De används i huvudsak i fasader, innerväggar och innertak i kommersiella, industriella, kontors- och offentliga byggnader. Vi erbjuder släta, linjerade, präglade och till och med printade element. Det går också bra att montera ytterligare lager med exempelvis dekorativa metaller.
www.paroc.se
Mikael Vestermark, +46 70 399 17 85, mikael.vestermark@paroc.com

STÅLPLÅT & ALUMINIUM
Plannja vidareförädlar byggprodukter och produktsystem i tunnplåt av svenskt kvalitetsstål och aluminium. Vidareförädlingen görs genom profilering, pressning och bockning. Bland våra produkter märks vägg- och takprofiler, takpannor, takavvattning, takskydd, planplåt, väggkassetter, armerings/formplåt med mera.
www.plannja.se
Marcus Hagström, +46 703 10 37 00, marcus.hagstrom@plannja.se

TITANZINK
Rheinzink är en tillverkare av titanzink som är ett massivt naturmaterial bestående av exakta delar koppar och titan. Materialet har ingen ytbeläggning och är 100 % återvinningsbart. Vi har produkter för såväl tak och fasad som takavvattning. Rheinzink är ett bra miljöval och är Cradle to Cradle certifierade.
www.rheinzink.se
Stefan Sundström, +46 70 825 84 85, stefan.sundstrom@rheinzink.se